NöroYoga ve Duyusal Problemler Yaşayan Çocuklar


Bir çocuk duyusal sistemi ile ilgili sorunlar yaşıyorsa bu günlük yaşama nasıl yansır?

Çocuğunuz hareket etmekten kaçınıyorsa ya da çok hareketliyse,
Objelere gereğinden fazla dokunuyor ya da dokunmaktan kaçınıyorsa,
Elbise,çorap,ayakkabı vs giyip çıkarmakta zorluk yaşıyorsa,
Bir iş yapması gerektiğinde bunu nasıl yapacağı ile ilgili planlama problemi yaşıyorsa,
Vücudu hamur gibi oturduğu yerde yayılıyor sürekli kendini duvara,bir kişiye yaslama ihtiyacı duyuyorsa,
Sürekli kaygılı/endişeli ve dürtüselliğini bir türlü kontrol altına alamıyorsa, hızlanıp yavaşlamak, dikkatini toparlama ve sürdürmekte ilgili zorluk yaşıyorsa duyu bütünleme değerlendirmesinden geçmesi çok faydalı olabilir, değerlendirme sonuçlarına göre terapi desteği alması gerekebilir.
Duyu Bütünleme Terapisi tüm dünyada ERGOTERAPİSTLER ve FİZYOTERAPİSTLER tarafından uygulanan bir yöntemdir. Bu nedenle duyusal oyun ile bu terapi yöntemini karıştırmamak çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki; ''TERAPİYİ TERAPİST YAPAR.'' Bu alanda danıştığınız kişilerin eğitimlerini mutlaka ama mutlaka araştırmanız gerekir.

NöroYoga programına gelecek olursak;
🎈Duyusal Bütünleme bakışıyla planlanan NöroYoga programları bu güçlükleri yaşayan veya yaşamayan tüm çocukların gelişimini desteklemek amacıyla oluşturulmuştur. Merkezi sinir sistemi organize edilerek fiziksel, zihinsel ve duygusal birlik hali amaçlanmaktadır.
Nefes çalışmaları ile hoş olmayan duygularla baş etmek hedeflenir. Vücut farkındalığı çalışmaları ile motor planlama becerileri üzerine çalışılır.
Önemli not: Bu yoga programı bir Duyu Bütünleme Terapi programı değildir. Çocukların duyu yoğun bir yoga seansı içinde organize olmaları, farkındalıklarının artması ve fiziksel,zihinsel ve sosyal gelişimleri temel hedeflerdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.sınıfa başlayacak çocukların daha rahat bir ilk yıl deneyimi için duyusal oyun tavsiyeleri

Az pirinçli sütlaç gibi hissetme tarifi

NöroYoga ve Duyusal Sistem