Pencerem,balkonlar ve bayraklar


Penceremden fırının sabah kokusu ile sokağın sesleri sarılıp doluyor odama. Balkonları kırmızıya boyamış komşular, umutla dans ediyor bayraklar rüzgarla anlaşmış. İçinde çocuk olan evler burdayım diyor bugün, oralar daha bi kırmızı daha bi bayram.

Yanımızda yöremizdeki balkonların hemen hemen hepsinde boydan boya perdeler var, rahat edecekleri kadar açıyor komşularım. Sabah güneşini almak istediklerinde başka, ikindin çayında ve akşamları başka oluyor perdelerin açıklığı. Hoşuma gidiyor izin verdikleri kadar onları görmek, şimdi bir dirseği demire dayalı keyif çayını yudumluyor mesela biraz perdenin ardına saklanan amca. Bordo yakışmış. Sen de beni görüyor musun acaba? Masamdaki sarı çiçekleri görmeni isterdim. Gülümsediler, çayları kimin tazeleyeceği ile ilgili küçük bir atışma olmuştur belki. ''Haydi ben koyarım ya otur sen..'' Kıyamam sana demenin açık çay hali.

Çocuklar da çok seviyor balkonları, yarı sokak gibi diye belki de. Esen rüzgara, sokağın hareketine bizden daha çok dikkatlerini verebildikleri için de oyunları oraya kuruyor olabilirler. Nasıl da becerikliler, her zaman bir yolunu buluyorlar. Geçenlerde balkon iplerine çarşaftan salıncak yapmış bebeklerini sallıyordu küçük bir kız çocuğu. Çözmüş hareketi izlemenin bile onu sakinleştirdiğini,müthiş.





Hatırlar mısınız yere serilen sofra bezinin etrafında arkadaşlarımız hatta kuzenlerle kurabiye ve açık çay götürdüğümüz zamanları. Ayaklarımızı pizza dilimi gibi açıp, sonraki işi düşünmeden tadını çıkardığımız anlar. Ağzının kenarına bulaşınca hemen peçete uzatılmayan dönem. Birbirimizin gözünün içine bakarak bi dilim daha pasta alabilmek için yaptığımız planlar.

Şimdi yerde oturmak ne kadar zor geliyor birçoğumuza ve kurabiye kıtırdatırken sadece kurabiye kıtırdatabilmek için pratikler yapmaya ihtiyacımız var. Bugün çocukların bayramı ve bana çocuklardan öğreneceğimiz ne çok şey olduğunu hatırlatıyor. O parlak gözlere, sıcak kalplere her gün kutlu, her gün bayram.

Bugün yaptığımız her şeye farklı bir gözle bakmaya niyet edip, belki içimizde bir yere sofra bezi serebiliriz. Umudu, kurabiyenin tadını kutlayıp bayram armağan edenimizi anabilir, tüm bunlara teşekkürümüzü sunabiliriz.

İyi gelsin bu bayram, çocuklara,size ve kendime sarılıyorum.

Ezgi



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.sınıfa başlayacak çocukların daha rahat bir ilk yıl deneyimi için duyusal oyun tavsiyeleri

Az pirinçli sütlaç gibi hissetme tarifi

NöroYoga ve Duyusal Sistem